onsdag 15. oktober 2008

Oliventreet mitt. . .. . . .måtte flyttes innendørs for et par uker siden.

Det ser ut til å trives, iallefall foreløpig.
Men jeg er veldig spent på hvordan det går når vi begynner å fyre...
Blir det for varmt og tørt for det da?

Noen som vet noe om stell og pleie av disse trærne gjennom vinteren?
Beholder de bladene?


Veldig takknemlig for råd:)

Klem fra meg(",)

34 kommentarer:

Hespe sa...

Hei på deg...
Kan dessverre ikke gi deg noen gode råd angående oliventreet ditt - dessverre. Men, krysser fingrene for at det nyyydelig oliventreet ditt klarer seg bra!!

Ha en fin, fin kveld min venn!!

Klemmer fra Hildegunn :o)

Anonym sa...

Jeg pleier å ha det i gangen i andre etasje, der er det både kaldt og lyst. Skal nesten ikke ha vann. Veldig viktig at det står lyst! Lykke til med overvintringen.
Hilsen Vivian

Garden Angel sa...

Tusen takk for rådet Vivian:)

Synnøve sa...

Hei på deg! Så fine bilder du har tatt av oliventreet :) Jeg tok også inn vårt store for et par uker siden. Vi kjøpte det i februar, og hadde litt problemer med å finne info om hvordan jeg skulle ta vare på det, beskjæring etc. Men jeg har også lest at det skal stå kaldt, lyst, og ikke ha så mye vann, slik at det går i dvale.

MEN, vi hadde ikke mulighet til det, så hos oss sto det i vinter på gangen, i varmen OG uten noe særlig dagslys, og det klarte seg veldig bra...! Kom med nye skudd og alt. (Samtidig som det også mistet en del blader da). Så har det storkost seg ute i sommer, og vokst seg enda større. Så jeg er jo veldig spent nå da, på hvordan det takler å stå inne slik igjen, men satser på at det går bra ;) Lykke til med ditt!

(Oi det ble litt langt! Og kanskje du ikke ble noe klokere heller, hihi...) Ha en fin kveld :) Synnøve

LISBETH---<-@ sa...

Uæhh der strakk ikke min kunnskap til, her er oliventreet ekte kunstig he he!
Vet du, så tålmodig med plantene ute men inne , nei de glemmer jeg og det blir rimelig dyrt i lengden med daue planter.
Håper du har det bra.
Klem

Bak en Sky sa...

Skulle ønske jeg hadde grønnefingre. Da skulle jeg jaggu ha gått til innkjøp av et slik tre. Kjempe fint!;)

Anita sa...

Så nydelige bilder!! Kan desverre ikke hjelpe deg, men inne på hagegal er det sikkert noen som kan! Ser forresten ut som det er noen her også:o) KOs deg!

A-mora sa...

Har tatt inn oliventreet mitt for noen uker siden. Det har mistet alle bladene. Men nå ser det ut som det kommer nye skudd. Det står på et soverom uten varme. Så i en blogg som mente at oliventreet trenger mere vann en det som har blitt sagt. Så jeg har begynt og vanne det mere en det jeg gjorde før. Du ble vel ikke klokere av det her heller. Håper vi begge greier og holde liv i trærne våres i vinter.

Ida sa...

Flott oliventre. :)
Spennende med noe spesielt.
Jeg har aldri hatt oliventre,
så der kan jeg ikke hjelpe deg.
Ser at du har fått gode tips allerede da.
Lykke til!
Håper at du har det bra for tiden.
Kos deg i høstens fargeprakt. :)
God klem fra meg.

Anitas hus sa...

Jeg har ikke ett eneste råd komme med. Hadde det vært mitt tre så hadde det sikkert dødd på vei hjem fra blomsterhandleren, hihi..., men jeg skulle gjeeeerne hatt ett.
Treet ditt var kjempefint og jeg håper du får det til utover vinteren, for de er jo ikke akkurat billige heller.
Ha en flott dag!
Klem:O)

Hulda sa...

Virkelig et flott oliventre du har. Håper det klarer seg i vinter. Så flott bordet og stolene dine er blitt, nydelig med de trekkene på setet også. :)

Solveig sa...

Hei hei:)
Kjempe fint oliventre!
Har desverre ingen tips om stell..
Du kan jo google det da;)

Ha en super dag!

hvorfor ikke... sa...

Flotte bilder du har tatt av oliventreet ditt. Jeg leser og leser, her. Har kjøpt et jeg også, ikke så stort som ditt...men jeg håper det blir det etterhvert....Men ble i grunnen litt usikker nå...jeg fikk beskjed om at det skulle ha mye vann, og ikke tørke ut....hm! Er det bare om sommeren det kanskje? Forløbig ser det ut til å trives.
Ønsker deg en fabelaktig torsdagskveld.
smil Torunn

Hespe sa...

Hi, hi - ja plutselig møtes vi på Mols du... :o)

Tusen takk for herlig tilbakemelding på pakkelappene, gøy at dere liker det jeg lager.

I morgen er det fredag - jiippii - ønsker deg en strålende helg!

Klemmer fra meg :o)

Tiril sa...

Jeg får de ikke til viss de må tas inn, da slipper de alle bladene, men ifjor fikk jeg det rådet å oppbevare det i garasjen, å det er like fint, men det kommer litt ann på hvor du bor, er det kalde vintrer , er nok garasjen for kald, men det skal ikke ha den varmen som er innomhus.Sparsommelig med vann er jeg gjennom hele vinteren,
Lykke til og god helg.

Hespe sa...

Tenker nok du hadde kjent meg igjen... :o)

Har hatt en slakk fredagskveld, og nå er det nattinatt fra meg. I morgen skal jeg ha venninnemiddag, så må opp tidlig - på butikken, vaske hus, og tilberede mat. Blir kos!

Du må ha en kjempefin helg videre!

Klemmer fra Hildegunn

Lene sa...

Tuddeluuuuu!!!! Og gjett hva??!! Ferdig med det kurset jeg vil tro er det mest krevende i løpet av fire års studier. YES! Og jeg VET at jeg har bestått, gruppa sammenlignet besvarelsene værre her i ettermiddag. Den ene deleksamenen vi hadde i dag (legemiddelregninga måtte jo være 100%, og det gikk bra).

Duuu, bare send det oliventreet til meg - så får du tatt knekken på det først som sist ;) Ikke mye grønt som overlever innendørs hos meg - iallefall ikke noe som skal ha noe særlig med vann ;)

Spisestua di er virkerlig blitt utrolig nydelig!!! Og så dee skjønne trekkene!! Masse fine bilder hos deg, Angel - og jeg likte så godt "du vet at det er høst" innlegget ditt. Også geitebukken til din far!! Helt konge!!

Kose deg masse, fruen. Send meg en sms en dag og ta dra meg med på en spasertur. Har hatt lite tid til trim den siste uka.

Goood fredagsklem til deg - og hilse masse hemmat :)

Charlotte sa...

Jeg vet jo ikke hvor i landet du bor, men på vestlandet er det mange som bare har de ute, under et tak eller noe så det ikke blir så vått.
Jeg har mitt i drivhuset.
Men jeg tror ikke det vil trives med å komme inn i varmen. Har du en kald gang, med vindu? Et loft med vindu eller noe? Det må ha lys i alle fall.

Marie sa...

Ser du har fått mange gode råd alt. Eg har ikkje peiling på oliventre, men har sansen for gode bilde. Det første her er eit skikkeleg blinkskot! Innlegget under her er gjennomført og nydeleg!

Eg hadde planlagt ein frisk tur i regnet i dag, men då eg skulle byte på sengene glapp taket då eg løfta hjørne på madrassen og eg fekk ein skikkeleg kink i ryggen. Skikkeleg vondt. Uff, eg håpar at det går fort over.

Ønskjer deg ein fin kveld.

Duften av erteblomster-Vibeke sa...

Hadde bare lyst til å innom for å si HEI!Ønsker deg en fin uke :o)

Klem

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Så flott dette oliventreet ditt ser ut - får håpe det overvintrer hos deg...

Ha en koselig kveld og uke...

MOLLY sa...

Nydelige bilder, og dette treet her hadde nok ikke vært i live hos meg lenge;)det enste jeg har hatt var et på 20 cm i PLÆSTIKK hehe!!!
Ønsker deg en deilig dag, med masse sol!!!!!

Lene sa...

Hahahaha... Ja, komme å lufte meg, du. Har blitt altfor lite aktivitet i det siste. Men nå har jeg tatt igjen i går og i dag, da. Er sånn passelig støl både her og der - men deilig, det.

Og så må du ikke være sååå blogglat ;) Minst to nye innlegg i uka er å forvente - det har nå jeg prestert, hohoooo ;)

Neiiida. Pernille sa det så godt: Lene, jeg vet at du kommer når du har tid og lyst. Og jeg gjør jo nettopp det. Begynner til og med å kjenne goood samvittighet for nettopp det. Og sånn skal det være.

Jasså, du - så vekta går nedover. Her står den søren meg stille på minus tre og en halv kilo. Men det var jo det som skjedde sist og - jeg gikk ikke ned ett gram på eveigheter - og så plutselig tre kilo. Så vi får se. Raser nok ned når du bare kommer og får lufta meg, skal du se ;)

Topp å skravle litt igjen. Har saaaavna :)

Gooood klem over elva :)

Lene sa...

Hahahaha... Jeg skulle jo ikke la meg overraske lengre. Men, duuuuu... En ting er å ha sååå lik smak. En annen ting er å så til stadighet finne og handle de samme tingene :)) Har du kjøpt dine på blomsterbutikken oppover bakke mot Hedensrud??

Kos deg masse i kvelden :)

Randi sa...

Hei på deg...hvor er du...travle tider eller? savner de koselige oppdateringene dine.

Klem

Hespe sa...

Åh, tusen, tusen takk for det kjære deg! Blogglandia er jo bare fantastisk,med så utrolig mange flotte mennesker - og DU er jo en av dem :o)

I kveld skal jeg kose meg med hobby sammen med jobb-venne-kolleger. Blir også litt sushi og rødvin, så dette blir kos...

Ha en flott ettermiddag!

Klem fra Hildegunn :o)

Grip dagen sa...

Bildene du har tatt av ditt oliventre er da utrolig flotte!
For et lys!

Jeg stod også på hagesenteret en dag med et stort tre i hånda.
Skal - skal ikke...
Da gartneren kom og sa at det ikke måtte overvintre i stua, satte jeg treet på plass igjen...
Han mente at boden måtte være det perfekte sted... Jeg tilbringer ikke vinteren i boden, så jeg gidder ikke pynte med oliventre der!!!

Lykke til og ha ei fin-fin helg!
Klem Marit

LISBETH---<-@ sa...

Hei på deg! Takk snille du for gode ord! Vet du, lyshusene har jeg fått i gave,kjølpt i DK; men de er fra et dansk engrosfirma som heter "Det gamle apotek".
Jeg har ikke sett de i hvitt, men blomsterbutikken her jeg bor selger de i sort...går eventuelt å spraymale de hvite. Spurte faktisk i dag om de kom i hvitt...de hadde betsilt hvite og svarte men de hvite var forsvunnet på veien. Hun håpet de dukket opp.
Du får gi et pip om du ønsker telefonnummeret til butikken.
Vet at Plantasjen faktisk også selger juleting fra "Det gamle apotek", så kan jo være de får inn lyshus også..om de har fått med seg hva som er i tiden da hihi.
Ha en god helg.
Klem

Duften av erteblomster-Vibeke sa...

Så KOSELIG at du la igjen noen ord hos meg!

Ønsker deg en flott helg :o)
Klem

Pernille sa...

Hei hei:)

Jeg kan dessverre ikke gi deg noen gode råd. Men jeg tror at jeg ville ha dusjet det av og til. Kanskje ikke hatt det stående i den varmeste og mørkeste delen av stua. Men som sagt, jeg vet ikke.
Men jeg håper du berger det og bildene av det er jo så flott og koselig:)

Ha en storkos helg:)

Klem fra Pernille:)

Eli sa...

hei ,jeg har oliven tre som bare har stått inne,jeg har erfart,faktisk at mine trenger ganske mye vann for at de ikke skal tørke ut.lykke til

Annika Christensen sa...

Det här var en fin blogg. Kul och hitta hit. Återkommer.
Olivträd tröttnar man aldrig på eller hur?
Annika

Millan sa...

Olivträd trivs svalt om vintern 2- 10 grader är bra om man vill kan den få extra ljus av en lågenergilampa ca 10 timmar om dagen.
När det står inomhus i värmen tappar den oftast bladen som kommer tillbaka till våren när man sätter ut det igen.

Ditt träd var stort och vackert!

Anonym sa...

Kan desverre ikkje hjelpe deg med råd for dette, men det var utruleg stort og flott! Håper du får mange gode råd:)