..eller franske boller, om du vil :)
Jeg lagde de for første gang igår. De ble veldig gode.
OPPSKRIFT:
3 dl melk
1 pk. gjær
550 g hvetemel eller Semper Mix (om du vil lage glutenfrie)
75 g sukker
1 ts salt
2 egg
75 g smør
♥
Fyll:
150 g sjokolade
1 dl kremfløte
Varm melken til 37 grader og bland i gjæren.
Tilsett mel, sukker, salt og eggene.
Elt deigen godt. Gjerne med kjøkkenmaskin.
Når deigen er smidig, tilsettes smøret (i terninger).
Elt videre til smøret er blandet godt inn i deigen.
~~~~~~~♥~~~~~~~~~
Dekk bakebollen med plast og la den heve en times tid.
~~~~~~~♥~~~~~~~~~
Smelt sjokoladen med fløten til en jevn blanding.
~~~~~~~~♥~~~~~~~~~
Ha deigen på en melstrødd benk. Del den i 10 emner.
Trykk de litt flate og legg en teskje med sjokoladefyll i midten.
Brett kanten opp mot midten og legg de i store muffinsformer med skjøten opp.
Dekk bollene med et klede og la de heve til dobbel størrelse ( ca. 1 time).
Pensle bollene med sammenvispet egg. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 10-15 min, til de er gyldne.
Avkjøles på rist.
Kan gjerne pyntes med melisdryss, sitronmelisse og friske bringebær.
♥
Neste gang skal jeg bytte ut sjokoladen med vaniljekrem.
Tror det kan bli suksess også!
Bon appétit!
2 kommentarer:
Mmm. de så skikkelig gode ut.
Ha en fin dag
Klem Bente
Hei på deg i søndagskvelden, og takk for koselig hilsen hos meg!!
Så ble det endelig tid til å sette seg ned og ta en tur i blogglanda da - helgen har bare sust avsted...! Ja, ikke for det - er ikke bare helgedagene som ryker unna....
Mmmm, dette så da veldig, veldig fristende ut - fint du deler oppskrift!
Ønsker deg en finfin søndagskveld videre!
Klem fra Hildegunn
Legg inn en kommentar