lørdag 4. februar 2012

~♥~BRIOCHER~♥~

..eller franske boller, om du vil :)
Jeg lagde de for første gang igår. De ble veldig gode.

OPPSKRIFT:
3 dl melk
1 pk. gjær
550 g hvetemel eller Semper Mix (om du vil lage glutenfrie)
75 g sukker
1 ts salt
2 egg
75 g smør


Fyll:
150 g sjokolade
1 dl kremfløte

Varm melken til 37 grader og bland i gjæren.
Tilsett mel, sukker, salt og eggene.
Elt deigen godt. Gjerne med kjøkkenmaskin.
Når deigen er smidig, tilsettes smøret (i terninger).
Elt videre til smøret er blandet godt inn i deigen.
~~~~~~~~~~~~~~~~
Dekk bakebollen med plast og la den heve en times tid.
~~~~~~~~~~~~~~~~
Smelt sjokoladen med fløten til en jevn blanding.
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ha deigen på en melstrødd benk. Del den i 10 emner.
Trykk de litt flate og legg en teskje med sjokoladefyll i midten.
Brett kanten opp mot midten og legg de i store muffinsformer med skjøten opp.
Dekk bollene med et klede og la de heve til dobbel størrelse ( ca. 1 time).
Pensle bollene med sammenvispet egg. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 10-15 min, til de er gyldne.
Avkjøles på rist.
Kan gjerne pyntes med melisdryss, sitronmelisse og friske bringebær.
Neste gang skal jeg bytte ut sjokoladen med vaniljekrem.
Tror det kan bli suksess også!




 


 
Bon appétit!

2 kommentarer:

Bente sa...

Mmm. de så skikkelig gode ut.

Ha en fin dag

Klem Bente

Hespe sa...

Hei på deg i søndagskvelden, og takk for koselig hilsen hos meg!!

Så ble det endelig tid til å sette seg ned og ta en tur i blogglanda da - helgen har bare sust avsted...! Ja, ikke for det - er ikke bare helgedagene som ryker unna....

Mmmm, dette så da veldig, veldig fristende ut - fint du deler oppskrift!

Ønsker deg en finfin søndagskveld videre!

Klem fra Hildegunn