onsdag 23. januar 2008

Drømmen om en spark;)

YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
For noen er denne en velkjent venn som de bruker vinteren igjennom...YFor meg er den et barndomsminne;)Da jeg var liten pleide jeg ofte å sitte på sparken, når jeg skulle være med min bestefar på butikken..Men det var den gang da. Nå er stort sett de fleste veier strødd når vinteren har dekket den med sitt vakre hvite teppe, her i byen..Har egentlig ønsket meg en spark i mange år.., men så var det det da, hvor i alle dager skal man få brukt den???
Dermed har sparken bare blitt et gammelt, men romantisk, bardomsminne!
Tidene forandrer seg. Første gangen ungene våre så en spark, var på besøk hos svigerforeldrene mine i Nord Norge. For der er det nemlig fortsatt muligheter for å ta seg en sparketur. De synes det var kjempestas!!!

YMin eventuelle fremtidige spark hadde nok blitt stående som denne.., til pynt på gårdsplassen..,med en vakker blomsterdekorasjon på...
Men det er jo ikke så aller værst det heller da:)

9 kommentarer:

Lene sa...

Aaaahh... Ja, sånn har jeg det også med spark. Og det rare er at når minnene om den første sparken min kommer, har de sine helt spesielle farger, lyder og stemninger :)

Ikke ofte det er sparkeføre her, nei. Glatt, men så er det strødd - ja også halvveis tint - den vinteren får visst aldri helt bestemt seg :)

Ha en superfin dag - og smask litt på dem hele gjengen når de kommer hjem, ja :)

Klem fra meg :)

Turid sa...

Først takk for koselig kommentar hos mæ.
Det er flott å kunne sparke, god trim også, men du skal tro at sparke føre er ikke helt supert her heller. Vi har bittelitt sne, og det ER bittelitt.
Du får ønska deg spark til blomsten din, så du kan drømme deg til bake til glade barne år.
Ha en fin dag! Og godt sparkeføre!

silje sa...

Hei:) Jeg er så enig,så enig! Spark er jo så koselig,jeg også har mange gode minner fra barndommen! Husker en gang pappa,søstra mi og jeg tok en sparketur på julaften,i nydelig vintervær.. Det blir jo ikke mer koselig og stemningsfullt enn det! Er litt bekymra for det der jeg,ungene våre kommer vel ikke til å bli vant til ski,sklibrett eller spark sånn som vintrene er blitt. Så trist. Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min,jeg setter så pris på det! Den øverste blomsten er også en primula! Visste det ikke selv faktisk. Den er nydelig,har en sart rosa farge. Gåsungene har jeg rett og slett funnet på Plantasjen-de er kunstige. kostet 15 kr per gren,jeg kjøpte tre stk. Synes de er fine jeg,og det er mange som tror de er ekte,så da er de vel naturtro også:) ha en fin kveld videre,her har lillemor en av "sine kvelder",ingenting roer henne... Klem

Anonym sa...

Enig! Husker kor deilig det var å sitte godt innpakka på sparken mens mamma sparka av gårde... Kjempekoselig:0)

Emmeline sa...

Nja...ikke fire kommentarer, du må jo få fem:) Leste kommentaren din hos Lykkelene nå i kveld og jeg kjenner meg veldig igjen!!!
Husker da jeg var ny blogger og det var en sånn stas med alle som la igjen en hilsen, men vet du: Det forandrer seg ikke!!! Det er faktisk like stas fremdeles om det er 3 eller 30 som er innom.
Sparkedrømmer har jeg ikke. Det er rett og slett umulig å sparke i denne våte byen som ALDRI får snø. Vi hadde ikke noe snø i fjor og har heller ikke hatt snø så langt i år. En spark hadde rustet hos meg, men det bildet ditt var utrolig stilig laget;)
Når ungene i dag blir voksne kommer spark til å være en ting de omtrent aldri har sett, litt rart å tenke på.... Det er vel en konsekvens av den globale oppvarmingen vil jeg tro?? Ha en fin kveld/natt. Nå venter loppekassen på meg her!!!!

Anne-Berit sa...

Hei:)Heldigvis så har jeg spark,ellers hadde jeg vel slått meg helseløs på holka i vinter,for de har vært særdeles slappe til å strø de som har den jobben her.Men vanligvis er det som du sier,at man ikke vet hvor man skal bruke den,på grunn av all strøingen.Syns godt de kunne latt det være sparkføre på den ene siden av veien og strødd på den andre,det er jo gøy å sparke,syns det ennå jeg.Ha en koselig torsdag:)

Ida sa...

I gode "gamle" dager du.... ;)
Kankje du skulle kjøpe deg en spark og sette den i hagen, med en dekorasjon på. Og minnes fine stunder med bestefar. :)
Her hadde vi LITT snø èn dag i november, så jeg trenger definitivt ikke en spark. I så fall måtte den være til pynt ja... ;)
Fin torsdag til deg! :)

Anita sa...

Åh! her i huset, dvs i uthuset har vi to sparker, men de er nok ike brukt de siste årene! Når jeg gikk på ungdomsskolen sparket jeg til og fra skolen mye!! Men det er nok slutt på sparkføret nå!! Å, så leit!!
Ha en flott dag!

Lille Maison sa...

Jeg husker også hvor gøy det var når jeg satt på sparken med mamma eller pappa, og suste avgårde :) Min mormor som bor litt lenger nord, bruker den avogtil på butikken hvis det er snø, men ellers ser jeg aldri noen bruke spark lenger... Litt trist, sukk.